Λουκέτο στο Artisti Macaroni (Μικρολίμανο) από τη Νομαρχία Πειραιά

MenelaosA

New Member
22 Απρ 2009
465
357
0
Στην προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας εστιατορίου – πιτσαρίας που λειτουργούσε κάτω από απαράδεκτες υγειονομικά συνθήκες στον Πειραιά, σε βαθμό που όπως επισημαίνουν στην έκθεσή τους οι επόπτες υγείας της Νομαρχίας να απειλείται άμεσα η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των πελατών, προχωρά η Νομαρχία Πειραιά.

Πρόκειται συγκεκριμένα για το κατάστημα με τον διακριτικό τίτλο «Artisti Macaroni» της εταιρείας «Χ. Χριστόγλου & ΣΙΑ ΟΕ» που βρίσκεται στην οδό Ακτή Κουμουνδούρου 18 στον Πειραιά, στο οποίο το μικτό κλιμάκιο της Νομαρχίας Πειραιά των Διευθύνσεων Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Κτηνιατρικής και Υγειονομικών Ελέγχων κατέγραψε πλήθος υγειονομικών παραβάσεων, ενώ προχώρησε και σε κατασχέσεις ακατάλληλων για κατανάλωση κρεάτων, τυριών και διαφόρων τεμαχίων προϊόντων με παρελθούσα ημερομηνία ανάλωσης.

Ειδικότερα στο εν λόγω κατάστημα και σύμφωνα με τις εκθέσεις των ελεγκτών διαπιστώθηκαν :

* Στον χώρο πλύσης σκευών και επεξεργασίας λαχανικών υπήρχαν ζωντανά αρθρόποδα (κατσαρίδες). Στον χώρο παρασκευαστηρίου, αλλά και της αίθουσας πελατών υπήρχαν έντομα υγειονομικής σημασίας (μύγες)
* Το δάπεδο και η τοιχοποιία κάτω και πίσω από τα ψυγεία και τους πάγκους εργασίας στο παρασκευαστήριο ήταν ρυπαρό (είχε σχηματιστεί στρώμα σκουρόχρωμης λιπαρής ουσίας και υπήρχαν υπολείμματα φαγητών)
* Δεν είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες αντικατάστασης των πλακιδίων στο δάπεδο του παρασκευαστηρίου και του χώρου πλύσης σκευών με αποτέλεσμα αυτό να μην είναι λείο, οπότε να καθίσταται δυσχερής ο αποτελεσματικός καθαρισμός αυτού.
* Στο ψυγείο συντήρησης γλυκών, τα γλυκίσματα, αλλά και στο ψυγείο συντήρησης υλικών για σαλάτες, τα τρόφιμα (κομμένο τυρί, τομάτες, βρασμένα αυγά κλπ) ήταν τοποθετημένα σε δοχεία ακάλυπτα, κάτω από ρυπαρές σχάρες επί των οποίων είχε αναπτυχθεί ευρωτίαση (μούχλα)
* Στο ψυγείο συντήρησης αλλαντικών και ζύμης για πίτσα οι σχάρες παρουσίαζαν φθορές και οξειδώσεις
* Τα ψυγεία συντήρησης λαχανικών και τυροκομικών είχαν υποστεί φθορές με αποτέλεσμα να υπάρχει υγροποίηση και διαρροή υδάτων εντός αυτών
* Στο δάπεδο μπροστά από τα παραπάνω ψυγεία υπήρχαν λιμνάζοντα ύδατα
* Τα σκεύη εστίασης και παρασκευής φαγητών φυλάσσονταν σε ανοικτές προθήκες εκτεθειμένα σε έντομα, αρθρόποδα, κονιορτό ή άλλες ρυπάνσεις
* Η οροφή του παρασκευαστηρίου και του χώρου πλύσης σκευών ήταν ρυπαρή, είχαν αναπτυχθεί ιστοί αράχνης και έχρηζε υδροχρωματισμού. Επίσης σε σημείο της οροφής του χώρου πλύσης σκευών υπήρχε άνοιγμα που επικοινωνούσε (χωρίς προστασία) με μη ελεγχόμενο ρυπαρό χώρο (αεραγωγοί, καπναγωγοί κλπ)
* Η μηχανή παρασκευής παγοκύβων ήταν τοποθετημένη εκτός του καταστήματος, σε ακάλυπτο χώρο, χωρίς υγειονομική προστασία. Οι εξωτερικές της επιφάνειες ήταν ρυπαρές.
* Τα ισοθερμικά δοχεία που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά παγοκύβων ήταν ρυπαρά εσωτερικά και εξωτερικά
* Κατασχέθηκαν 40 κιλά φιλέτο μόσχου, μπιφτέκι μόσχου, μπιφτέκι κοτόπουλου, φιλέτο κοτόπουλου, ψαρονέφρι, προσούτο και διάφορα τυριά ως ακατάλληλα για κατανάλωση σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία (αποθηκευμένα σε χώρο υγειονομικά μη αποδεκτό, χωρίς σημάνσεις, σε θερμοκρασία υψηλότερη από την προβλεπόμενη κατά περίπτωση)
* Κατασχέθηκαν ακόμη 14 τεμάχια κρέμα κολοκύθας, 6 τεμάχια μακαρόνια και 2 τεμάχια σιμιγδάλι ψιλό με παρελθούσα ημερομηνία ανάλωσης (31/10/09, 19/7/09 και 8/9/09 αντίστοιχα).

Η υλοποίηση της απόφασης της Νομαρχίας Πειραιά πρόκειται να πραγματοποιηθεί από την Δημοτική Αστυνομία Πειραιά, ενώ για την υπόθεση υπεβλήθη υγειονομική έκθεση (μηνυτήρια αναφορά) προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

http://www.piraeuspress.gr/index.ph...i-----&catid=92:2009-02-20-02-03-00&Itemid=24

MenelaosA

New Member
22 Απρ 2009
465
357
0
Του γνωστου ραδιοφωνικού παραγωγού-αθλητικογράφου στην sportday...
και έχω φάει εκεί ρε γμτ...:sic:

g10vanni

IFC#8 Champion 2011-12
20 Νοε 2005
8,385
4,023
113
Πολλα μαγαζια ειναι βρωμικα...τα περισσοτερα τολμω να πω.... αλλα να πουλας μουρη με κυριλατα μαγαζια ρε Χριστογλου και να εισαι χειροτερος απο το ουζερι της γειτονια? Ημαρτον! Ακομη και να ξανανοιξει πιστευω εχει σβησει σαν καταστημα.

ΥΓ.Εχω ακουσει κι αλλα "κουλα" για το εν λογω καταστημα, ασχετα με την υγεινη και απορουσα πως δουλευε ακομη....

MAN7

New Member
9 Νοε 2005
11,311
9,687
0
52
Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΑΠΛΑ ΞΕΦΤΥΛΑΣ.ΚΑΙ ΟΚ ΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ.ΑΣ ΤΟΥ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ;
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟ ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ Ο ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ 10000 ΣΤΟΝ ΦΠΑ;

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΜΑΓΚΑΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ.
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΚΑΛΥΠΤΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.:sign:

akaliptos

Well-Known Member
9 Νοε 2005
21,750
4,701
113
ας πανε και στην εφημεριδα του να δουνε ποσοι δουλευουν απληρωτοι, χωρις καμια ασφαλιση!και τοτε τα ξαναλεμε!:sign:

• Like
Αντιδράσεις: biancoseleste

akaliptos

Well-Known Member
9 Νοε 2005
21,750
4,701
113
ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΑΓΑΖΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΥΚΕΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΓΕΝΕΣ ΣΕΡΒΙΣ ΕVER ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟ............
ετσι ακριβως φιλε!ειχα παει 2 φορες!την πρωτη ειπα, ετυχε να πεσω σε αγενη σερβιτορο!οταν ξαναπηγα και ειδα οτι πρωτον ηταν παλι αγενεις και δευτερον δεν μπορουσα να χωνεψω με τιποτα αυτο που εφαγα, δεν ξαναπατησα!:sign:

• Like
Αντιδράσεις: biancoseleste και nikitas

Paolo

New Member
29 Νοε 2002
5,536
2,332
0
51
Απεραντο Γαλαζιο
ετσι ακριβως φιλε!ειχα παει 2 φορες!την πρωτη ειπα, ετυχε να πεσω σε αγενη σερβιτορο!οταν ξαναπηγα και ειδα οτι πρωτον ηταν παλι αγενεις και δευτερον δεν μπορουσα να χωνεψω με τιποτα αυτο που εφαγα, δεν ξαναπατησα!:sign:

Ta αλλα παιδια που δεν ειναι απο τον Πειραια ΟΚ, αλλα εσυ που εισαι πειραιωτης και πηγες να φας στο Artisti καλα να παθεις:bb: Απω την πρωτη μερα που ανοιξε το μαγαζι ηταν χαλια, ρωτα γυρω γυρω πριν πασ..

• Like
Αντιδράσεις: biancoseleste, MAN7 και nicolas

MAN7

New Member
9 Νοε 2005
11,311
9,687
0
52
Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ
XAΡΗ ΕΚΕΙ ΔΙΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΕΦΑΓΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.ΚΑΙ Ο ΙΣΤΟΠΛΟΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΚΡΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΓΗΤΟ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΡΑΜΠΕΗ ΚΑΙ ΑΓΛΑΜΑΙΡ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.ΒΕΒΑΙΑ ΣΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΨΑΡΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.:sign:

MIKE22

Paparazzi
3 Σεπ 2006
4,489
3,205
0
ΕΛΛΑΔΑ
Ετσι επρεπε να πας.................
disinfection.gif

:fish:

akaliptos

Well-Known Member
9 Νοε 2005
21,750
4,701
113
Ta αλλα παιδια που δεν ειναι απο τον Πειραια ΟΚ, αλλα εσυ που εισαι πειραιωτης και πηγες να φας στο Artisti καλα να παθεις:bb: Απω την πρωτη μερα που ανοιξε το μαγαζι ηταν χαλια, ρωτα γυρω γυρω πριν πασ..
παολο πηγα οταν ανοιξε!!!!και απο τοτε οπως ειπα δεν ξαναπατησα!:eye:

XAΡΗ ΕΚΕΙ ΔΙΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΕΦΑΓΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.ΚΑΙ Ο ΙΣΤΟΠΛΟΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΚΡΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΓΗΤΟ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΡΑΜΠΕΗ ΚΑΙ ΑΓΛΑΜΑΙΡ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.ΒΕΒΑΙΑ ΣΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΨΑΡΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.:sign:
βασικα πλεον προτιμω την παραγκα και τον βοσπορο!και ο ιστιοπλοικος παντως ειναι πολυ καλος!οσο για τον δουραμπεη, Μ Α Κ Ρ Ι Α!!!!επειδη εχω πληροφορια (και μαλιστα απο πολυ εγκυρη πηγη), λεω μακρια!!!!!!ειναι το επομενο κανονι που θα σκασει!:sign:

biancoseleste

New Member
16 Απρ 2003
15,335
5,029
0
Κυπαρισσία
www.asterastripolis.gr
Στο Δουραμπεη(πολυ ακριβο μαγαζι,αμα παρεις ψαρι δε σου πιανουν μονο τον ''κ@λο'' αλλα σου βαζουν δαχτυλο κιολας:twis:)... πηγαινε συχνα και ο Κοκκαλης...Τον ειχα πετυχει μια φορα που πηγαινα για καφε πιο περα και ειχανε πλακωσει τα αλεξισφαιρα τζιπακια και οι φουσκωτοι...:cool:

Γενικα η περιοχη εχει απο τα καλυτερα εστιατορια στην Αθηνα.Αλλα το ''μακαρονι'' ακουγοταν οτι ηταν βρωμικο και οτι ειχε αγενες προσωπικο που πιστευω οτι οφειλοταν στην εν γενει συμπεριφορα του ιδιοκτητη προς τους υπαλληλους και εν συνεχεια περναγε και στους πελατες...:sign:

Paolo

New Member
29 Νοε 2002
5,536
2,332
0
51
Απεραντο Γαλαζιο
παολο πηγα οταν ανοιξε!!!!και απο τοτε οπως ειπα δεν ξαναπατησα!:eye:

βασικα πλεον προτιμω την παραγκα και τον βοσπορο!και ο ιστιοπλοικος παντως ειναι πολυ καλος!οσο για τον δουραμπεη, Μ Α Κ Ρ Ι Α!!!!επειδη εχω πληροφορια (και μαλιστα απο πολυ εγκυρη πηγη), λεω μακρια!!!!!!ειναι το επομενο κανονι που θα σκασει!:sign:

Καλα να παθεις που πηγες δευτερη φορα, δεν σου εφτανε μια:twis::twis::twis:

• Like
Αντιδράσεις: biancoseleste

lilis

Moderator
Μέλος του προσωπικού
7 Νοε 2003
9,696
9,146
113
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009

Απάντηση του Μ.Χριστόγλου για το λουκέτο στο μαγαζί του

Με επιστολή του ο Μπαμπης Χριστογλου (δημοσιογράφος-επιχειρηματίας στον sport-fm) παίρνει θέση για το λουκέτο που έβαλαν στο εστιατόριο του, για άθλιες συνθήκες υγιεινής σύμφωνα πάντα με την Νομαρχία.

"Συγχαρητήρια κύριοι τον πιάσατε τον ένοχο – εγώ είμαι ο ΜΠΑΜΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΓΛΟΥ – που ταΐζω ΤΙ ;

Θα μας πει ο έλεγχος … τα μπιφτέκια που καταστράφηκαν (δεν κατασχέθηκαν), τα οποία δεν ήταν τίποτα άλλο πέρα από την ημερήσια προετοιμασία του μαγαζιού, συνοδευώμενα ΣΑΦΩΣ από τα τιμολόγια αγορών τους, όπως άλλωστε όλα τα τρόφιμα που βρίσκονται εντός μαγαζιού!

Για τι άλλο να μιλήσουμε; Ας μιλήσουμε για τα πλακάκια-που από μόνος μου θεώρησα σωστό να αντικαταστήσω-παρόλα αυτά κατηγορήθηκα και γι’αύτο! ’’δεν έχει ολοκληρωθεί, ΛΕΕΙ, η αντικατάσταση των πλακιδίων στο χώρο’’ εγώ ένα ρημάδι τρόπο ξέρω, κύριοι, ξεκινάς τη διαδικασία, ξηλώνεις τα παλιά ώστε κομμάτι κομμάτι να αντικατασταθουν με τα καινούργια. Λογικό είναι λοιπόν να βρεθεί το μαγαζί για λίγη ώρα σε μία ανακατάταξη.Αν εσείς ξέρετε άλλο τρόπο να μου τον πείτε να τον κάνω!

Για τι άλλο να μιλήσουμε; Ας μιλήσουμε για τις 3 απολυμάνσεις το μήνα ,που κάνω στο μαγαζί,ένω στη σχετική εγκύκλιο απαιτείτε ΜΟΝΟ 1!Σαφώς και αυτές συνοδεύονται από τα πιστοποιητικά τα οποία μας δίνει η αρμόδια εταιρία MEGA SERVICE η οποία είναι εγκεκριμένη από τον Ε.Φ.Ε.Τ.

Να μιλήσουμε και για τα υπόλοιπα ‘’ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ’’ που έκανα;

1ον να αγοράσω δικιά μου παγομηχανή, ώστε να μη παίρνει το μαγαζί παγάκια εμπορίου για να ελέγχω την παραγωγή αυτών.

2ον να μπω στην διαδικασία της τεράστιας δαπάνης ώστε να...

αγοράσω 23 ψυγεία για τη σωστή συντήρηση των τροφίμων.

3ον να παράγω δικό μου ψωμί εντός του μαγαζιού, απασχολώντας επαγγελματία φούρναρη, άλλα και γλύκα, απασχολώντας επίσης επαγγελματία ζαχαροπλάστη, ενώ όλοι γνωρίζεται ότι η πιο εύκολη μα καθόλου ΥΓΙΕΙΝΗ, άλλα διόλου δαπανηρή λύση θα ήταν να αγοράζω ΕΤΟΙΜΑΤΖΙΔΙΚΑ!!!

Όλα αυτά τα κάνω γιατί θέλω να έχω, όσο περισσότερο μπορώ, τον ελέγχω για ότι πιο σωστό και ποιοτικό προσφέρω στο κόσμο.Εσείς, λοιπόν, κύριοι που με τόση ευκολία γράφετε χωρίς πιθανών να έχετε έστω και μια υποτυπώδη εικόνα του μαγαζιού, σας καλώ να δείτε την ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ με τις τζαμαρίες, που πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι, πως λίγοι επιχειρηματίες έχουν ψύχη να διατηρούν ώστε να μπορεί ο κόσμος να βλέπει τι τρώει και ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΛΕΠΕΙ!!!

Μήπως λοιπόν θα ήταν καλυτέρα να μας πει ο κόσμος που τόσα χρόνια μας ΤΙΜΑ με τη καθημερινή του παρουσία στο μαγαζί; Λέω μήπως…και εντοι αύτη περιπτώσει σας καλώ για άλλη μία φόρα να διαπιστώσετε με τα ίδια σας τα μάτια το ποιος έχει δίκιο και να τα πούμε και από κοντά γιατί ΕΓΩ ΕΔΩ ΗΜΟΥΝ και ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΙ προς πιθανή απογοήτευση μερικών…

Κλείνοντας, κύριοι, να σας θυμίσω, για την ιστορία, πως σ΄αυτήν εδώ την επιχείρηση εργάζονται και ζουν οικογένειες ίσως την επόμενη φόρα να σκεφτείτε κάπως καλύτερα…

ΥΓ. Μπορείτε να γράφετε ό,τι θέλετε αρκεί να γράφετε σωστά το όνομα μου…

troktiko:

Δεν κάναμε εμείς τον έλεγχο αλλά η Νομαρχία και μάλλον σε αυτούς πρέπει να απευθύνεστε. Αν όλα είναι έτσι όπως τα λέτε τότε μάλλον πρέπει να περάσετε στην αντεπίθεση. Είναι δεδομένη...καρφωτή και προφανώς την απάντηση την έχετε εσείς.
Εμείς αν ήμασταν στην θέση σας και μας έγραφαν οι ελεγκτές για κατσαρίδες. μούχλα, σκουλικια θα πηγαίναμε πρωί πρωί στην νομαρχία και θα γινόταν ...μάχη.

Υ.Γ:Σε αυτή την περίπτωση μάλλον δεν ισχύει το να γράφουμε λάθος το όνομα σας. Το θέμα είναι σοβαρό και δεν πρόκειται απλά για μια κρίση, σχόλιο ή άποψη. Αλλά για καταγγελία σε βάρος σας για την δημόσια υγεία.

[url]http://troktiko.blogspot.com/2009/11/blog-post_7780.html[/URL]

:bask:

• Like
Αντιδράσεις: zageki και SuperDuper
bet365

Προγνωστικά

• Δεν υπάρχουν ποδοσφαιρικές αθλητικές μεταδόσεις σήμερα
Γενική Κουβεντούλα
Βοήθεια Χρήστες
  • Κανένας δεν κουβεντιάζει αυτή τη στιγμή.

Για να χρησιμοποιήσετε το chat θα πρέπει να κάνετε Login στο forum.
    Infobetakias Forum Bot: Ο χρήστης...

Σχετικά με εμάς

• Η κοινότητα του infobeto θεωρείται σημείο συνάντησης των παικτών και των ανθρώπων της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών για διαβουλεύσεις, συμβουλές, ενημερώσεις, ανταλλαγές πληροφοριών, επίλυσης προβλημάτων με εταιρείες κλπ. Είμαστε υπερήφανοι που διαθέτουμε το μεγαλύτερο forum τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως και δουλεύουμε καθημερινά για να κρατάμε υψηλό το επίπεδο της κοινότητάς μας.

Μενού χρήστη

Ακολουθήστε μας στο Facebook